New Look



Happy monday everyone! So how are you? Hm nampak tak title tu? well yes! today i would like share something new with uguys! But before that, aku nak cerita something! Hari tu aku nak keluar dengan fam aku, and masalah besar yang aku hadapi is, nak cari baju. Urgh i freaking hate it bila rasa macam tak de baju nak pakai or korang asyik pakai baju yang sama everytime keluar. Srsly. So if you guys rasa pernah lalui benda yang sama, yay kita geng!

Back to our main topic, what is, new look?


New look was established in Somerset, United Kingdom in 1969, New Look is considered as one of the most fast growing fashion retailers in the world with a record of more than 1000 stores around the globe. Ever-changing with brilliant marketing plan to expand and evolve, New Look has been taking the fashion world by storm!


If you want to look hot, stylish and fresh then this is the one brand that you want to have in your list. I swear, this brand offer you the best, gorgeous and a wide selection of fashion items such as handbag, clothing and shoes. 


You can get New Look dress online if you happen to not have the luxury of free time going out for shopping. Plus, everything from New Look, is so reasonable. Im really recommended for you guys to check it out! As you can see, those two dresses are my favourites!

The first dress is very beautiful as it is crafted with soft and lightweight fabric. Definitely a good choice for a relaxed and ultra-comfy fit. The lovely wrap front design and pretty floral prints exude classic femininity.

For the second dress, as you can see, is given with a perfect ‘60s touch with sultry bardot neckline. This brand adds this lovely dress with beautiful floral prints which complete the dress with a modern and feminine look. 


Also, New Look has one of the best lines of handbags for women. You can carry all your essentials in style with New Look bags which are designed wonderfully for a sophisticated chic ensemble. You can carry these bags from New Look around without getting out of style. So, no more worries after this ok girls? Even if you have it, all you gotta do is, buy a new handbag from New Look!

To those who still looking for a new style, you can take a look from a New Look. I think, that's all for today, Bye, Assalamualaikum

Afs Offer Letter - Delf A2



Assalamualaikum peeps, 
Ça va? Moi, je suis Çava ne va pas parce que mon examen est mauvais *sumpah rasa nak nak nangis
cause delf A2 seriously susah *

So hi guys, howawyu? Dah lama aku tak update blog, Hari tu *a few days before puasa*aku ada 
rancang nak update post cause nak cerita aku pergi interview afs, tapi as u know i've been bezeyh. 
So tak jadi. Dok pakat tangguh je, sampai hari ni. Then tetiba je rasa rajin nak type tu terus 
menerjah masuk ke dalam badan hamba yang biasa-biasa ni. *amboi ayat* 

Hari ni aku baru lepas habis oral delf (Diplôme d'études en langue française) dekat SSP (Sekolah Seri Puteri) and minggu lepas, aku jawab delf des écrits *pun susah* dekat SSP jugak. You know, this is the part where i rasa A1 tu senang macam kunyah kacang je. Seriously. To those yang tak tahu Delf ni exam for french languange khas untuk non-French candidates, so Delf in ada stage. First stage is A1 and A2 *which is aku ambil sekarang ni* then ada B1 and B2 and lastly is C1 and C2 *if i'm not mistaken*. So kalau nak lulus Delf ni korang atlest kena dapat 50 marks then dapat sijil. Tahun lepas aku ambil Delf A1 and Alhamdulillah aku lulus with 79.50 *eventho tak tinggi, aku still lepas ok.*
Tapi tahun ni, tak tahu lah nak, Chances nak lulus tu nampak jauh sangat macam Malaysia ke matahari. Hanya mampu berdoa je. Harap - harap lah lulus cause aku bayar RM 100 kot for that test.


Even tho aku sedih french aku, aku ada great news yang aku nak share. Which is aku terpilih untuk pergi ke France for an exchange student for like 2 month. But then aku tak dapat pergi sebab cost dia tinggi around 23k and family aku tak dapat nak afford. Maklumlah teman bukan datang dari background orang kaya kawan kawan.
So sedih lagi. Bad day agaknya. Nanti kalau aku rajin aku update pasal interview afs ok ? 
Bye Assalamualaikum.

Tadaa. Sorry censored nama sebab still nak korang tahu aku harlyznt je :D
                                   

2016

Assalamualaikum!
Happy new year ugais even tho dah nak masuk bulan Feb. But who cares. So how are you? how was ur first day at work/school? This year im turning 16 gais. This year, aku still dalam kelas 4 B. Tbh i feel like aku ni anak jati 4 B cause for 4 years aku duduk di kelas yang sama. One of the reasons aku stay cause aku nak ambil science stream tapi kawan aku semua nak ambil acc. Tinggallah aku sorang sorang dekat 4 B, pergh bapak kecewa siaa.. Dulu semua beriya nak masuk science stream pastu sekarang, hmm, science stream kemana, korang kemana. Since masuk form 4 ni kelas 4B dah bercampur dari kelas lain, and aku LONELY gila weh dalam kelas. Semua orang duduk/cakap dengan kawan diaorang. Aku nak cakap dengan siapa kalau semua classmate dah keluar. End up aku pergi lab sorang-sorang, pergi tandas sorang sorang, senang cerita aku sorang sorang sekarang. Bila aku cerita dekat kawan aku, start la diaorang, " kau ni bergaul je lah dengan diaorang " " cakap je dengan diaorang " and bla bla bla.. Cakap senang la, as if kau rasa je apa aku rasa en? Tbh tak sabar aku nak habis sekolah. Just wait harlyznt, another 1 years and 8 month je nak menghadap diaorang, tu lah yang aku selalu cakap dekat diri aku over and over. Motivate la kononnya. Siapa lah kata form 4 honeymoon year weh, aku rasa form 4 ni, dia punya busy + homework + tak cukup tidur macam nak ambil spm kot. Seriously, everyday ada je homework yang cikgu bagi sampai tidur lambat, pastu dalam kelas bapak mengatuk gilaa. Tak pe lah, another 1 year plus je and bukan hidup lah kalau tak ada obstacles rite? pergh ayat sedapkan hati gila weh. This year, i am so max black, aku dah malas nak jaga hati orang. Apa aku nak cakap aku cakap je, ye la selama ni kita duk beriya jaga hati orang, orang bukan jaga balik pun diaorang pijak lagi ada. So dah tak payah nak beriya jaga hati orang, jaga je hati sendiri. Ikut hati nak je cerita semua benda dekat blog tapi tak payah lah. Kang ada yang terbaca ke terjumpa ke sure merajuk dengan aku. Haish penat aku dengan semua orang tolak mak aku dengan dua orang ni *not boyfriend ok*
Bye, Assalamualaikum!

#SiapaAku? SEGMEN 2015 Kalia








Assalamualaikum! 
Since aku rasa rajin nak update blog, aku decided nak join segmen #siapaAku. Well aku notice segmen ni dari bestfriend aku punya blog. Memandangkan aku ni jenis mystery aku rasa segmen ni kena kepada siapa yang masih tertanya tanya siapa aku. Ye lah, nama penuh tak letak, bio tak letak,  alih alih keluar * Harlyznt * Menurut kamus sendiri edisi ke-4 * Harlyznt * ialah gabungan nama aku dah ayah aku *walhalnya aku bukannya anak ayah pun, Aku rapat dengan mak aku*


   Aku rasa aku tak payah lah bagitahu nama, anggap je yang nama ic aku  *Harlyznt*, sebab aku rasa better tak kenal nama dari kenal. Entahlah, better be that way. Tapi aku rasa kalau kawan-kawan aku terbaca entry ni end up tahu jugak siapa aku. Haha, betullah kata pepatah sepandai-pandai tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah juga. Aku lahir di muka bumi pada 16 jun 00 (aku share ramai tarikh ni dekat kawan kawan dan sewaktu dengannya. Lebih lebih lagi diaorang adalah my bestfriend's and my cousin's) So bila aku bagitahu birthday, aku agak korang dah boleh teka berapa umur aku. Ye betul, aku baru lepas menerima takdir aku yang seberapa. Maklumlah aku bukannya Adi Putra yang genius mahupun Amalina Che Bakri yang bijaksana untuk dapat 10A dalam pt3. Result aku suam-suam kuku sahaja, tapi bagi aku Alhamdulillah, aku terima seadaanya. Walaupun aku bukan bright student mahupun permata negara, aku ada impian yang tinggi dimana aku nak sambung belajar di Harvard University.

  Walaupun menurut kajian jenis otak aku adalah belah kanan yang cenderung kepada arts and creativity, tapi aku lagi suka logic dan reality berbanding ilusi dan imaginasi. Entahlah, mungkin banyak sangat tengok csi. oh ya$$ aku memang suka gila tengok cerita csi and macgyver! i just love how they use their critical thinking skill plus aku tahu banyak science tricks dari cerita ni. I just love science. To those yang tak suka science korang kena tahu ni, we are science bak kata cikgu tuisyen science aku.  Tapi tak bermakna ilusi dan imaginasi aku tolak tepi ok. Aku adalah peminat tegar Harry Potter! Aku suka gilaaa tengok movie and baca buku dia. Yeah! Dengan bangganya aku adalah Potterhead! Potterhead malaysia sekalian, fantastic beast keluar next year! Excited tak? hehe. Nama je potterhead tapi aku tak pernah ada merchandising Harry Potter, sebab automatically ibu akan bersyarah " Tak payah nak mengada, cuba beli buku buku islamik yang bagi benefits. Ini tidak benda-benda lara' jugak yang disukanya tu " Sebenaqnya banyaq lagi kalau ibu dah start belitiaq tapi tu lah common words yang dia selalu cakap sampai aku dah boleh hafal dah. Besides Harry Potter, aku suka jugak Avatar The Last Airbender(atla) dengan Legend of Korra(lok). Aku suka gila tengok momo dalam atla and pabu dalam lok. It's so cute i'm gonna DIE. Haha, Eh fun fact, aku beriya-iya start nak belajar main violin masa aku dengar lagu dalam atla. Time tu, aku meregek gila bapak dekat mak aku nak main violin sebab aku excited nak belajar one of the soundtrack dalam atla. End up, aku stop sebab aku hilang rasa gembira tu. No, seriously, dulu bila aku nailed satu lagu, aku rasa happy gila sampai malam pun aku still main, tapi sekarang rasa tu hilang macam tu je poof, poof.. Faktor umur mungkin atau rasa minat memang dah tak ada. Tapi sekarang aku tempted nak belajar cello tapi ibu selalu cakap yang aku ni suka membazir, ye la lesson violin bukan habis lagi pun dah sebok nak belajar cello. Noted that guys, aku suka membazir. Pembaziran yang paling aku selalu buat adalah ketika mandi. Aku SUKA MENYANYI time mandi sambil bukak air. Dia punya nikmat tu MasyaAllah! hahaha. Sebab kalau korang perasan suara korang akan sedap bila dalam toilet. Lol. Tak percaya? korang boleh cuba. Kalau tak sedap jugak korang kena salahkan toilet korang, sebab toilet aku sedap je.

   Kalau korang nak tahu, aku ni kadang ada split personality, (hati-hati siapa yang kawan dengan aku.jk) eh tapi memang betul pun, sometime aku akan jadi baik yang sangat baik sampai orang boleh tertanya-tanya wether tu aku atau pun doppleganger tapi bila hormon berubah HAHA amikkauu! Within a milliseconds aku boleh jadi monster. Dulu aku ni agak bad temped and serious aku cakap aku memang aku tak boleh kawal, cepat je nak melenting tapi sekarang dah tak dah. Nowadays, kalau  aku marah dekat someone or rasa annoyed memang aku buat bodoh or dunno je dekat orang tu, even kalau dia cakap dengan aku, aku akan buat blur tak faham bahasa sampai diorang datang cakap sorry. Selagi sorry tu tak keluar dari mulut dia memang maap le teman nak melayan kome. Hahaha. Kalau korang nak tahu, aku jenis yang boleh survive kalau sorang diri pun, sebab aku jenis tak kisah dengan orang dan aku jugak jenis yang boleh masuk dengan semua orang. Kawan yang betul-betul rapat dengan aku tak banyak, 3 orang je. Bukanlah nak cakap selfish ke apa, tapi aku memang tak suka kalau kena buat group assignment, certain people suka, tapi aku memang alergic when it  come to group assignment. Sebab banyak je kerenah manusia- manusia ni bila nak buat kerja and aku BENCI tu. Kalau part present aku memang tak suka nak kena present ramai ramai. Sebab aku tak suka kongsi mic, WEH aku kalau dah dapat mic memang tak boleh berhenti bercakap. Mungkin sebab tu kawan rapat aku 3 orang lol. Or maybe sebab aku tak suka nak kena ikut cakap orang, aku memang payah sikit when it comes to this thingy- thing. Not to be rude but sometimes kalau aku rasa someone tak ada credibility of being leader or something memang sorry lah aku nak ikut. Bagi aku, aku akan ikut kau kalau kau betul-betul hebat, kira orang kata ada leadership skill lah. Last but not least, to those yang tanya kenapa blog ni simple sangat, aku rasa blog simple senang kot, senang orang nak baca mungkin? ala coco chanel siap kata lagi, simplicity is the key note of all true elegance. Cehwah elegance ke kita? 
  
   Hehe, aku rasa dah banyak sangat information, plus this is the longest entry yang aku pernah type. Sebenar aku memang nak cerita pasal diri aku, tapi rasa awkward lah pulak kebetulan nampak segmen ni haish memang kena lah bagi nak tutup ke-awkward-nya tu hehe. Thank you kepada admin yang anjurkan segmen ni. Hehe kena sangat dengan keadaan, lol. 
Bye, Assalamualaikum.